Някои от БГ изпълнителите взимат петцифрени суми за появата си на частно парти. Хорото води Лили Иванова, съобщава blitz.bg. За изпълнителката се говори, че е искала дори по 50 000 лева хонорар, за да пее на частно събиране. Според онлайн изданието обаче дори и да е пробвала тази миза, не я е огряло, и всъщност най-високата сума, която е взела, е "едва" 18 бона.

Изпълнителката на "Не всичко е пари, приятелю" често преговаря сама, като разпитва подробно какво е партито, какви хора има и прочее подробности. Понякога тя можела да се съгласи и на "изненадващо ниска сума", което значи, че клиентът й направил много добро впечатление и ще плати "промоционалните" 10 000 лева.

Няма официални цени за услугата "звезда да ти пее на ушенце". Всичко се договаряло лично, като по обичай деловият разговор започва от тавана. Напоследък бившите ни естрадни величия са най-търсени за частни партита.

Маргарита Хранова се котирала добре, защото пеела много родни и чужди евъргрийни "и то на приемлива цена", която и хора с по-скромни доходи могат да си позволят. Същото било положението и с Кристина Димитрова, която не се пазари като Лили Иванова, а ходи където и за колкото я калесат.

От мъжете в момента вечно актуален си остава Васил Найденов, от чиито щаб никой не обелва дума за размера на хонорарите, за да не го подпукат отново данъчните.

Николина Чакърдъкова държи най-високата ставка сред класическите фолкпевици. Говори се за суми между 5 и 10 000 лв. Следва я Славка Калчева, без чиято "Бяла роза" не минава нито една сватба. Володя Стоянов е далеч по скромен и иска само бон и половина.

В попфолка № 1 си остава Преслава. Списъкът й с ангажименти за участия и частни партита е запълнен с месеци напред, затова тарифата й за частно парти тръгва от 9 000 лв., като не пада на по-малко от 6 000 и при най-добрия пазарлък.