Второто издание на HI-FI EXPO София 2011 ще се проведе в дните от 1 до 4 декември, отново в Гранд Хотел София.

Изложението вече е обявено и в чуждестранни тематични издания, което е знак, че нашата столица категорично е заявила мястото си сред големите световни градове, в които се провеждат този тип събития.

И тази година безкомпромисните хай-фи поклонници ще видят техника на цени от 1000 до над 1 000 000 лв., най-нови марки и модели HI-FI стереосистеми, тонколони, CD плейъри, DAC, усилватели, предусилватели и процесори, проектори и екрани, плазмени и LCD екрани, аудио- и видеосървъри, грамофони, акустичен дизайн, домашно кино, професионално аудио-видео оборудване и много други, представени у нас.

Сред изобилието от техника посетителите ще видят и чуят комбинация от изцяло цифрови аудиоизточници като музикaлни Hi-Fi сървъри и плейъри, с класическите аналогови Hi-Fi усилватели и озвучителни тела, тонколони със супермодерна модификация, медийна система носител на Excite Award WinnerThe award, хибридни усилватели от Hi - End клас, конструирани по уникална топология, ще получат идеи за "Достъпния HI-END" у дома.

За първи път у нас - най-ултимативният грамофон в света с общо тегло от 350 кг. и златни детайли, технологията "Транзиент перфект", която е оригинална българска разработка, и много други изненади.

Както миналата пролет, HI-FI EXPO ще разгърне експозиция на три етажа в стаите на Гранд Хотел София. Доказано е - това е най-добрата форма за организиране на изложение, където една система може да бъде чута или буквално „почувствана" от ценителя, защото е в обстановка, най-близка до домашната.

Друго предимство за посетителите е това, че ще могат да сравнят качествата и възможностите на една марка техника с друга чрез демонстрациите, които ще се правят на експото.

Kirov High-End ще покаже за първи път в България най-ултимативния грамофон в света
– легендарния Clearaudio Statement. Грамофонът ще бъде представен заедно с уникалната референтна стереосистема MBL. Конфигурацията ще звучи в стая 305.
Statement има общо тегло от 350 кг, което му осигурява невероятна стабилност. Всички
подбрани материали за изработката му са от най-висок клас, включително и 70-пластовото, устойчиво на куршуми дърво panzerbaum, избрано заради невероятната си
способност да поглъща вибрации. Електродвигателят е ръчно изработен в Швейцария и
е абсолютно същият, използван за задвижване на роботизираната ръка на марсохода
на НАСА. Рамото е тангенциално, а дозата е най-високия модел на Clearaudio - Goldfinger V2, изработена от чисто злато с инкрустиран диамант.

Statement ще бъде представен заедно със стереосистемата MBL. Чрез единствената по рода си технология „Radialstrahler” тонколоните MBL, разпръскват звука на 360 градуса,
създавайки многоизмерна звукова панорама. Уникалната система е продукт на немската компания MBL Akustikgerate. Още продукти: безжичните Multiroom системи Sonos, домашни кина от Paradigm, Waterfall Audio, Audio Physics, най-новите рисийвъри от Anthem, най-високо технологичните интерактивни системи за домашни развлечения на D-Box и ButtKicker. Стереосистеми с компоненти от Burmester, Hansen Audio, McIntosh, PassLabs, Bryston, BelCanto, PrimaLuna, Wadia, Benchmark, NuForce, интелигентното универсално дистанционно - RedEye Remote, за контрол на множество видове електроника в едно помещение.