Какво е социална мрежа? Този въпрос едва ли би затруднил малките деца, но със сигурност озори новия доктор хонорис кауза в Пловдивския университет Христо Стоичков.

В интервю за известно руско спортно издание футболната ни легенда е попитан дали пише в социалните мрежи. Камата погледнал неразбиращо репортера, който решил да конкретизира: „Туитър?”, пише Skandalno.net

Доктор Стоичков учудено го изгледал и му отговорил, че не знае какво е "Туитър". Репортерът започнал да обяснява на най- успешния ни футболист какво е Туитър и колко е популярен сред младите хора. „Ами Фейсбук?”, продължил напористо да разпитва журналиста. „Не, не знам какво е”, отговорил Христо Стоичков на сащисания репортер и мъдро констатирал: „Младите футболисти не трябва да си губят времето с глупости”.

Поводът за интервюто е избора на Камата за съветник на генералния директор на футболния отбор на Ростов на Дон Юрий Белоус. Всъщност досега това назначение на Стоичков беше оплетено в мистерия и изобщо не беше ясно дали е направено. Футболистът обаче призна, че е сключил контракт преди няколко месеца и получава заплата за дейността си. Договорът изтича след броени дни и все още не е ясно дали ще бъде удължен.

Само седмица след скандала с избора на Христо Стоичков за доктор хонорис кауза на Пловдивския университет, най-успешният ни футболист отново стана за смях в чужбина. Руснаците със сигурност още си спомнят нескопосания опит на Камата да говори на езика им и изключително смешното интервю, което се получи.