"Обелка от изгнил картоф" бе наречен водещият на сутрешния блок на Нова тв Евгени Генчев. Атакува го бившата му вече колежка Цвета Кирилова, която бе на екран заедно с него преди време, но напусна медията през май.

Кирилова избягваше да коментира защо точно е напуснала медията, но стана ясно, че е след конфликт с Генчев, пише в. "България днес".

"Нямах намерение да се занимавам с пожълтялата обелка на изгнилия картоф, но след това реших, че с минимално, дори фино уважение към него ще дам отговор на стотици хора, които многократно ми изпращаха чуденки във Фейсбук защо ме няма на екран или защо бях водеща на сутрешния блок на "Нова" само за краткия един месец", това написала на стената си в социалната мрежа Цвета.

Повод за коментара й е старо интервю на бившия й колега. Тя очевидно е тежко засегната от Евгени Генчев, който казва в интервюто си: "Ако трябва да избирам дали да бъда сам или да имам колега с коренно различен начин на мислене, със сигурност ще предпочета първия вариант", казва Евгени.

Отговорът на Кирилова гласи: "Около това безочливо признание се върти моето отсъствие от екран. Ами така е, ако всички мислеха като обелка от картоф, щяха да са еднакво тъпи".