От СОУ „Христо Ясенов“- гр. Етрополе са избрани  да участва в проучването VIII-а и XII-а клас

Европейската училищна мрежа е система от организации на министерства на образованието, работеща за подобряване преподаването и обучението в училищата.
За първи път предстои училищата в Европа да бъдат систематично проучени за достъпа, употребата и въздействието на информационните технологии (компютри и др. техника) в процеса на обучение.
Чрез онлайн въпросник се цели да се събере актуална информация за това как младите хора ползват компютрите за обучение; той ще бъде попълнен от тях в училище и отнема около 15 минути.
Отговорите ще бъдат използвани, за да се снабдят училищата, министерствата на образованието и Европейската комисия с ценна информация, която ще подпомогне осигуряването на високо качествено образование за младите хора на 21 век.
От СОУ „Христо Ясенов“- гр. Етрополе са избрани  да участва в проучването VIII-а и XII-а клас. Вкючени са още Светла Вълова - директор на училището и учителите по БЕЛ, математика и природни науки на изследваните класове.
Проектът „Проучване на училища: ИКТ в образованието” се финансира от Главна дирекция Информационно общество и медии на Европейската комисия и се подкрепя от министерствата на образованието. Провежда се от Европейската училищна мрежа и Университета в Лиеж. Целта му е да измери напредъка в наличието и употребата на ИКТ в 31 европейски страни.
Проучването ще осигури данни за ползата от училищното планиране и вземането на решения по отношение на внедряването, ръководството и употребата на технологиите и ще бъде публикувано през 2012 година.