Фирма „Сигма био” закри производствената си база в Ботевград, в която работеха близо 60 човека. Част от тях са напуснали по взаимно съгласие, а други са съкратени.
На 6 май тази година фирма „Сигма био” е внесла първото уведомление в дирекция „Бюро по труда” за започване на процедура по масово уволнение, при която са съкратени 12 работници. Следват още две процедури – на 29 май и на 14 октомври. При тях са освободени общо 36 работници.
Мотивите, които работодателят е посочил за масовите уволнения, са намаляване обема на работа и закриване на производствената база в Ботевград.
Фирма „Сигма био” развиваше дейност на територията на града в продължение на 16 години. Тук тя произвеждаше шоколадови бонбони „Дамски каприз”, „Морска пяна”,  „Коктейл”  - с трюфелов пълнеж и полусушена череша, “Гурме Амабасадор” и други.
Преди време управителят на фирмата заяви за botevgrad.com, че нелоялната конкуренция е една от най-големите трудностите, с които се сблъсква ежедневно в работа си.  „Много от производителите пишат в съдържанието на шоколадовите продукти, че използват шоколад, но това е лъжа, която се познава по цената. Не може една кутия бонбони да струва от 1 до 3 лева и нея да пише “шоколадови бонбони”. Шоколадът не е евтин, евтини са неговите заместители. Реалната цена на 100 грама шоколад е не по-малка от 2.40 лв. Съдържанието на даден продукт трябва да бъде коректно отразено върху етикет. По това клиентът може да се ориентира дали е безопасен за неговото здраве. Според мен голяма част от рекламите също съдържат подвеждаща информация. Ето защо смятам, че държавните органи за контрол трябва да си влезнат в ролята. С качеството на хранителните продукти не трябва да се правят компромиси, но, за съжаление, има производители, които не мислят така, защото се стремят към бързи печалби”, каза Владко Тахирски.