От началото на декември Виваком започна да предлага HD-телевизия. Операторът стартира с два безплатни научнопопулярни канала Viasat Nature HD и Viasat History HD за клиентите на Vivacom TV Стандарт (или добавка +TV20 за пакетна услуга) и Vivacom TV Екстра (или добавка +TV30 за пакетна услуга).

През следващите месеци телекомът ще продължи да допълва HD-програмата си с нови предложения.

Каналите с висока резолюция ще бъдат пуснати на една позиция – номер 100. Предвидено е Viasat Nature HD да се излъчва от 07:00 до 19:00 часа всеки ден, като ще съдържа приключенията на ветеринари и известни личности, техните срещи с опасни хищници, домашни любимци и диви животни от цял свят.

Viasat History HD ще се излъчва от 19:00 до 07:00 часа. Програмата включва поредица от биографични филми, исторически драми и документални продукции. Зрителите ще бъдат отвеждани на различни места по света и връщани назад към най-вълнуващите исторически моменти.

Vivacom TV стартира в края на септември миналата година и в момента е вторият по големина доставчик на сателитна телевизия в България, по информация от Виваком. Операторът предлага три основни пакета с над 70 цифрови канала.