Финансовият Симеон Дянков е болен и по начина, по който управлява финансите, той ще загроби цялата държава. Това заяви в предаването Тази сутрин по БТВ президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев.

Депутати от ГЕРБ ми споделиха в разговор, че Дянков ги е направил на маймуни, но им е казано, че това е линията, която трябва да се следва, сподели синдикалистът. Има нещо сбъркано във финансовата политика на тази държава и хората вече обмислят начин, по който това да се прекрати. Това е опасно за държавата, за ГЕРБ и за премиера Бойко Борисов, добави Тренчев.

Пенсионната реформа отдавна е стартирала и само за девет години възрастта при жените е увеличена с 5 години, а при мъжете с три, припомни Тренчев.

Според президента на КТ „Подкрепа“ е необходимо да се нанесе координиран удар по сивата икономика, в която изобщо не се плащат вноски. По отношение на организираната национална стачка против пенсионната реформа Тренчев уточни, че предстои решение на синдикалните организации. Политиката трябва да бъде предвидима и затова инвеститорите бягат, заяви синдикалистът.