Асеновградският съд отложи делото срещу Кирил Рашков, обвинен в заплаха за убийство на жител на Катуница, за 22 декември от 9 часа, като определи да му бъде назначена тройна съдебномедицинска експертиза.

Пред съда защитникът му Даниел Ангелов поиска назначаването на експертизата по отношение на Кирил Рашков, като изтъкна основание за това много болести - сърце, диабет и др. Прокуратурата поиска да не бъде назначавана експертиза, тъй като не е приложена по делото медицинската документация.

Адвокат Ангелов обаче заяви, че документацията се намира в Пловдивския затвор, където в монета излежава присъдата си Кирил Рашков и няма как да бъде заета оттам. В момента Кирил Рашков е в Диспансера на затвора заради здравословните си проблеми. Съдът определи още медицинската, експертиза да бъде изготвена от трима специалисти – съдебен лекар, ендокринолог и кардиолог, като последните двама трябва да бъдат определени от директора на Университетска болница в Пловдив. Експертизата трябва да е готова до 21 декември.

Това се налага, тъй като защитниците на Кирил Рашков, така наречения Цар Киро поискаха промяна на най-тежката мярка за неотклонение в по-лека. На излизане от съда, конвоиран, Цар Киро показа жителите на Катуница – около стотина, които се бяха събрали, въпреки студеното време и чакаха решението на съда среден пръст, уловено от сайта Под тепето. Възмущението на хората от жеста му отново ескалира във викове „убиец”.