Постоянната промяна на валутния курс на еврото спрямо долара кара все повече автомобилни производители да се замислят върху навлизане директно в Северна Америка, като започнат да произвеждат моделите си направо отвъд Океана. Затова и не е изненада, че някои вече предприеха подобни стъпки, като най-новият от тях е Volkswagen, които в момент търсят място за фабрика. Сега и Audi се насочват към отиване в Новия свят.

Конкурентите от BMW и Mercedes-Benz досега спечелиха много от преместването на производството на някои от своите модели направо в Щатите. Продажбите на Audi съответно са доста по-ниски от тези на конкурентите, но с пускането на нови хибридни и дизелови варианти на пристигащия Q7, както и с пускането на изцяло новия SUV Q5, се очаква разликата да бъде компенсирана.

Пред чуждото специализирано издание "Automotive news" един от дилърите на Audi Джоел Вайнбергер каза, че действително от Инголщат обмислят фабрика в Щатите.

"Те трябва да произвеждат някакви коли тук в Щатите. Преговори за това се водят постоянно, но ако трябваше да го решат сега, то вероятно ще минат поне седем години, преди някои модели да слязат от конвейера." - каза той.

Член на борда на Audi Майкъл Дик също намекна за възможността за фабрика в Щатите. Наскоро той разкри, че новият модел Q5 със сигурност ще се предлага в Щатите, особено веднъж като бъде пусната и хибридната версия.