Източници в Европа твърдят, че BMW ще се разграничи от специфичния дизайн на настоящия си модел. В момента 5-Series е в процес на разработване, като кодовото наименование на проекта е F10.

Следващото поколение на BMW 5-Series ще бъде с малко по-меки линии в сравнение с настоящото E60. Предните светлини ще бъдат оформени малко по-конвенционално. Предницата изобщо като цяло ще бъде по-изчистена.

Новите европейски стандарти за безопасност се очаква да променят драстично дизайна на много европейски автомобили и то за лошо. BMW обаче не само ще запазят своята предна решетка с двата бъбрека, но и ще намалят височината на предната броня.

Както става напоследък при обновените модели на BMW, 5-Series ще увеличи малко пространството между колелата, като междуколесната база ще нарасне с 10 сантиметра. Широчината също ще стане по-голяма.

Любопитно е обаче, че общата дължина нараства с по-малко от 2 сантиметра. Височината ще бъде редуцирана минимално. Най-малките колела, които ще се предлагат, ще бъдат 17-инчови. Оттам нататък опциите ще бъде още 18- и 19-инчови.

Под предния капак 5-Series ще се предлага с множество от предлаганите в момента двигатели от гамата на BMW. Базовата мощност ще бъде 2.5-литровият редови шестцилиндров агрегат, докато върхът ще бъде 4.8-литровият V8.

Възможно е внезапно в гамата да бъде включен и двигател, който да комбинира последните турбо технологии на баварците от BMW с V8 агрегат с малко по-малка вместимост. Освен това в момента се разработва и мощна версия за варианта М5. На този етап единственото, което е известно за него, е V10 с обем от 5 литра.