Всичко написано в обвинителния акт се е случило – удари, побоища, заплахи, шок и ужас. Това е нещо, което и сега изпитвам, когато ми задавате тези въпроси“.

Това каза основният свидетел на прокуратурата и частен обвинител Георги Цветанов пред журналисти след като СГС даде ход на делото срещу Алексей Петров и още петима души.

Цветанов не пожела да си спомни и да разкаже подробности от побоя с лопата, от насилието и преживения рекет и посочи, че в съдебната зала ще пресъздаде всичко, което си спомни, предаде "Фокус". „Бил съм бит, бил съм унижаван, заплашван с всички форми и методи, които чухте в обвинителния акт – с каратистки способи, с психологически. Това, което чухте, това е истината“, каза той.

Георги Цветанов заяви, че повече от месец е бил „с постоянно присъствие“ по разпореждане на Алексей Петров. „Хора, които не ми позволяваха да излизам от нас, камо ли да отида до болница или полицията“, обясни Цветанов на въпрос дали си е извадил медицински документ след побоя. Той обясни защо след всеки един от разпитите му се появяват нови факти и обстоятелства около случаите на рекет и побои над него с думите, че на всеки един разпит са му задавани различни въпроси.

„Отговарял съм според въпросите, които ми се задават. На последните разпити вече бях разпитван в детайли – как точно е станало, с коя ръка са ме ударили, с кой крак, каква е била обстановката и т.н.“, коментира още Георги Цветанов. Той обясни, че до последния разпит не е давал показания в детайли и заради това се е получило усещането за допълнително привнасяне на подробности по случая. Цветанов уточни, че тези случаи са станали през 1998 г. и допълни, че е бил извикан за свидетел след операция „Октопод“. Свидетелят посочи, че дотогава не е водил дела и само е изпращал жалби. Той обаче не си спомни кога точно е бил извикан за разпит.