Упорита клюка обхожда коридорите на Нова ТВ, разбра Lifestyle.bg. На фона на слуховете, че телевизията се продава, сега се заговори и за нов изпълнителен директор.

Предстояли рокади на най-високо ниво, които ще лишат от поста сегашната шефка Светлана Василева. Нейното място щяло да бъде заето не от кой да е, а от бившия изпълнителен директор на БНТ Уляна Пръмова. Пръмова, която миналата година сдаде властта на колежката си Вяра Анкова, в момента не работи като журналист.

Това ще бъде като завръщане на бял кон за етървата на Меглена Кунева, която в края на мандата си като генерален директор на БНТ беше обвинена за финансовия крах на телевизията и за натрупаните дългове към БТК в размер на 15 млн. лв. Пръмова бе нарочена също, че толерира източването на БНТ чрез скъпоструващи и не атрактивни предавания като "В неделя с..." на Димитър Цонев.

Според клюката името на Уляна Пръмова е спрягано от бъдещия собственик на Нова ТВ, който за сега е обвит в мистерия.

Въпреки, че шведите Modern Times Group, които преди две години купиха 100 процента от активите на "Нова телевизия", отричат подобна продажба, слуховете за предстояща нова сделка притесняват работещите там.

За да се предпазят от съкращения и намалени заплати, някои от тях дори избягаха от медията. Първа крак подложи криминалната репортерка Диляна Гайтанджиева, последвана от колегата й Васил Иванов, новинарят Косьо Филипов и синоптичката Боряна Филипова. И четиримата са вече лица на ТВ7.