С кош на Ким Тили 0.3 секунди преди края на петминутното продължение АСВЕЛ спечели директния двубой за място в топ 16 на Юрокъп с 69-68. Българският шампион имаше немалко шансове да спечели мача, като един от тях бе в самия край на редовното време, което завърши при 56-56. Но не ги използва и отпадна драматично от втория по сила клубен турир в Европа.

Срещата премина през много драматични обрати. В началото Вильорбан поведе с 10-5, но последва страхотна серия на Лукойл Академик от 11-0 за 21-10, до края на частта домакините върнаха 2 точки. Във втората четвъртина домакините успяха да смъкнат пасива си до 7 точки и на полувремето резултатът бе 39-32 за гостите.

Третата част започна силно за АСВЕЛ, които със серия от 13-2 поведоха с 45-41, като преди последните десет минути продължи да има аванс от 3 точки - 47-44. Малко повече от пет минути преди края Лукойл Академик поведе с тройка на Аврамов 55-52, но след двустранни грешки и неточности се стигна до продължение.

В допълнителните пет минути АСВЕЛ поведе с 5 точки, но след това с две последователни тройки на Шундов се стигна до равенство 1.47 мин. преди сирената. В последната атака на домакините Тили бе оставен да стреля, той бе точен 0.3 секунди преди края. Така французите продължиха напред в турнира, а Лукойл Академик може да съжалява много за пропуснатите отлични възможности за победа.

Ким Тили, който попари надеждите на Лукойл Академик с последния си кош, завърши с 19 точки, с 2 поведе е Дижон Томпсън.

С по 14 точки за Лукойл Академик са Тодор Стойков и Брандън Хийт, 11 има Андре Оуенс, 10 са в сметката на Шундов.