Спортист на годината на Софийска област стана Владимир Зографски от Самоков. Той е носител на световна титла по ски скок. Зографски не получи лично наградата си, тъй като имаше друг важен ангажимент. Приза за най-добър отбор грабна футболният тим на СОУ „Христо Ясенов”, Етрополе, завоювал пето място на Световното първенство по футбол в Бразилия. В областта на спорта награда получи и Академията по футбол на Христо Стоичков в Етрополе.
С приза „Учител на годината в Софийска област за 2011 год.” бе удостоена Миглена Батанова от ОУ „Васил Левски”, Правец. Наградата за директор на училище отиде при Петя Янева от Долна Баня. Протойерей Серафим Янев от Горна Марина бе награден за усилията си за въвеждане на предмета „Религия” в училище.
Награда за принос в областта на културата получи читалище „Тодор Пеев”, Етрополе.
Най-добър социален партньор на Областната управа е Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.
Както ви информирахме по-рано днес, Областният управител Красимир Живков връчи призове на две дами от Ботевград. Маргарита Кирова, председателят на читалище "Христо Ботев", стана най-изявен читалищен деец в Софийска област за 2011 год. Президентът на МВБУ Лена Гайдарска бе наградена за принос в областта на висшето образование.

Церемонията по награждаването се състоя днес в Областната адаминистрация на Софийска област.