Областният управител Иван Иванов изпълни поетия ангажимент да проведе работна среща с изпълнителния секретар на Българския туристически съюз Лъчезар Лазаров и кмета на Ботевград Иван Гавалюгов за съдбата на хижа "Рудината". Срещата се състоя вчера -  15 март, в Областната администрация.


Хижата, която в момента се управлява от Българския туристически съюз, не е в добро състояние, а от община Ботевград са заявили готовност да я стопанисват.


На срещата се взе единодушно решение да се предприемат стъпки за връщането на хижата на гражданите на Ботевград, заяви след приключването на разговорите областният управител. 


„Няколко са възможностите: на първо място, Областна администрация ще предприемем няколко стъпки, с които административно да решим въпроса и се надявам с решение на Министерски съвет хижа „Рудината“ да бъде дадена на Община Ботевград. Имам уверенията на кмета Иван Гавалюгов, че хижата ще бъде ремонтирана и ще се стопанисва като добра придобивка за жителите на Ботевград“, добави Иван Иванов.