Драмата в семейството на актьора се разигра навръх коледните празници и нарани дълбоко близките на комика, свидетелстват негови колеги, пише "Уикенд"

Митко отказал да се събере с родата в Бургас на Бъдни вечер, защото не искал да вижда брат си Петър. Последният посрами фамилията на талантливия актьор с пиянските си изцепки и въпреки че го грози затвор, отказва да спре алкохола.

Престъпното му поведение е причината Рачков от няколко месеца да не стъпва в родния си град. Той е скъсал всякакви комуникации със семейството си от страх, че проблемите на Петър ще навредят на имиджа му.

„Борил съм се със зъби и нокти да успея в живота. Имам добра кариера, щастлива връзка и няма да съсипя всичко заради него", разсъждавал любимият на Мария Игнатова пред колеги, убеждаващи го да прости на родственика си навръх Коледа.

Самият Петър, уви, също не потърсил актьора, за да му предложи помирение.

През лятото след пиянска изцепка братът на Рачков за пореден път попадна в полезрението на полицията. Той бе заловен да шофира сериозно почерпен, при това с фалшиво свидетелство за правоуправление, и срещу него сега се води дело.