Забранено е преминаването на тежкотоварни автомобили през граничните контролно-пропускателни пунктове Кулата и Илинден за Гърция. Причината е усложнената метеорологична обстановка в южната ни съседка. Камионите няма да могат да минават през границите до 17 ч на 18 февруари.

Има ограничения на движението през Прохода Шипка, съобщават от Пътна полиция. Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета. В момента там превалява слаб сняг. Пътят се почиства и опесъчава, температурата на върха е минус 16 градуса.

На Узана не е препоръчително да се пътува днес - има силен снеговалеж и вятър, над 80 см е снежната покривка, температурата е минус 15 градуса. Слаб снеговалеж продължава да има на отделни места в страната, но като цяло най-голямата снежна покривка за изминалата нощ е била измерена в Драгоман - 3 сантиметра, на останалите места в страната падналият сняг е под това количество. Тази нощ на Мусала е измерена температура минус 30 градуса, на Черни връх - минус 25, на Рожен и Мургаш - минус 20 градуса.