Quanta Computer, един от най-големите контрактни производители на лаптопи, заведе дело срещу AMD с обвинение за дефектна продукция.

Тайванският гигант Quanta чака компенсации от AMD     

Тайванската компания твърди, че AMD и нейното подразделение ATI Technologies са й доставили чипове, които не отговарят на изискванията срещу прегряване и са неподходящи за определени условия, предаде Блумбърг.

Quanta е подала иск във федералния съд на Сан Хосе, Калифорния. Твърди се, че чипове на AMD са довели до повреда на ноутбуци, произведени от Quanta за NEC.

В иска фигурира и обвинение за нарушаване на гаранция от страна на AMD, преднамерено невярна интерпретация на условията на договора и други нарушения. Quanta очаква да получи материална компенсация за нанесените щети от своя доставчик.

AMD, от своя страна, оспорва обвиненията на Quanta, като ги намира за неоснователни. От компанията припомнят, че Quanta е ползвала същите чипове на AMD в други платформи на NEC, като не е имала никакви проблеми с тях.

Quanta е най-големият производител на ноутбуци в Тайван, следвана от Compal Electronics. Компанията изпълнява поръчки за HP, Dell и Acer и други големи доставчици на РС  пазара.