Председателят на Съюза на инвалидите в България Красимир Коцев, който е от Ботевград, ще бъде удостоен с Почетен знак на Президента на Република България. Отличието ще му бъде връчено за неговите последователни усилия за подобряване на положението на хората с увреждания и за защита на гражданските им права. Това стана ясно на днешната среща на президента Първанов с представители на организациите на хора с увреждания в България. Държавният глава изрази съжалението си, че поради здравословни причини Красимир Коцев не присъства на срещата. 
Представителите на организациите на хората с увреждания изразиха признателността си към Георги Първанов за неговия постоянен ангажимент като държавен глава и в личен план към проблемите на хората с увреждания. Отбелязан бе приносът на българския президент за промяна на обществените нагласи към хората с увреждания през изминалите години, за засилване на единството на организациите, които ги представляват, за направеното за децата на България, за популяризиране на инициативата на Националния съюз на трудовопроизводителните кооперации - чрез организирането на изложения в рамките на Международния панаир в Пловдив за продажба на изделия, изработени от кооперациите на хора с увреждания да бъде постигана тяхната реална интеграция в българското обществото и много други. Подчертан бе интересът за продължаване на работата с президента Първанов и неговия екип и след изтичането на мандата му като държавен глава, съобщава Агенция „Фокус”.

Да припомним, че Съюзът на инвалидите в България се оглавява временно от друг ботевградчанин - фелдшер Любен Лаков. Той бе избран на заседание на Управителния съвет на организацията, което се проведе на 4 януари 2012 год.  

СН.: Ани Петрова - "Новинар"