Ние сме най-разочаровани от самоубийството на Стойчо. Той е със сериозно характеропатия, комбинативен и непредвидим психопат, заяви по БТВ психологът на МВР Неделчо Стойчев.

Стойчо е с изключителна емоционална изравненост и не е изпитвал никакво съжаление. Той не можа да преживее провала си и затова се самоуби, убеден е психологът на МВР. Той разглежда човешкия живот като средство за постигане на собствените си меркантилни цели. Той беше загрижен дали ще си реши дневните проблеми. Ние му бяхме обещали статут на защитен свидетел и никой не предполагаше, че ще се самоубие. Мисля, че той е организатор на похищението, а Марио е само помагач, твърди Неделчо Стойчев.

Между похитителят Стойчо и жертвата Мирослава е имало определено доверие. Тя е повярвала, че всичко ще бъде наред и ако изпълни всичко ще бъде пусната. Това заяви психологът на МВР Неделчо Стойчев.

До семейството на момичето са изпратени две писма – първото е написано собственоръчно от Мирослава. Анализът показа, че тя е била в добро емоционално състояние. Тя го е разпознала още в момента, в който е била похитена.

След това е проведен и разговорът от личния телефон на Мирослава, която се е обадила на сестра си. Никога един похитител няма да допусне жертвата да говори със сестра си при това на живо и това ни наведе на мисълта, че похитителите са близки. Въпреки това не е имало шанс за полицията или за Мирослава, тъй като убийството й става половин час по-късно. Времето, за което се развива действието е твърде кратко, уточни Стойчев. Тя е била заровена в близост до мястото, откъдето е проведен разговора.

Второто писмо е съвършено различно – написано е с шаблон. В него е записано, че Борислав, приятелят на сестрата на Мирослава, прави много грешки и ако иска да бъде цял, а да не бъде осакатен трябва да изпълни всичко. Най-парадоксалното е, че е поискано Борислав, когато осигури парите да нарисува кръст на гаража си. Нещо като Али Баба и 40 – те разбойници – това ни гарантира, че в действителност похитителите са близки до Борислав. Именно Борислав е получил 250 000 евро наследство. Писмото е оставено на вратата на дома, където живее Борислав. Похитителят Стойчо няколко месеца преди отвличането е бил ангажиран да го вози в София като бодигард в София, тъй като той си купил Audi Q7.