Светислав Пешич може да се завърне на кормилото на германския национален отбор по баскетбол за мъже, съобщава ДПА. 62-годишният сръбски специалист призна, че е имал разговори с ръководството на Германския баскетболен съюз да поеме овакантения пост.

Пешич обясни, че се е срещнал с президента на централата Инго Вайс и с вицепрезидента Волфганг Хилгерт. "Трябва да обмисля внимателно всичко. На този етап мога да кажа само, че не съм отказал", заяви сърбинът.

Пешич в момента е спортен директор и треньор на Цървена звезда. Той беше консултант на българския национален отбор по баскетбол за мъже до лятото. Любопитното е, че България и Германия са в група "Б" на квалификациите за Евро'2013 в Словакия.

Бундестимът е без наставник, след като Дирк Бауерман напусна поста след финалите на Европейското първенство през есента, за да се концентрира върху работата си в баскетболния Байерн (Мюнхен). Очаква се Германския баскетболен съюз да вземе окончателно решение за новия селекционер в следващите две-три седмици.

Под ръководството на Пешич Бундестимът сензационно спечели европейската титла през 1993 година. В последствие с АЛБА Берлин сърбинът печели златните отличия в Бундеслигата. През 2001 и 2002 година той последователно извежда Югославия до европейската и до световната титла, а през 2003 година на кормилото на Барселона той печели Евролигата.