Управителният съвет на БФБаскетбол се събра на редовно заседание в Плевен. Както е известно, градът е домакин на Финалната осмица на турнира за Купа България.


По точка 1 от Дневния ред след направен анализ на отчета на старши треньора на НО мъже,  оценка на представянето на отбора, както и във връзка с изготвянето на нова стратегия за развитието на  национален отбор – мъже, УС реши да не се продължи договора на Георги Младенов като старши треньор на представителния мъжки национален отбор.


Управата прие отчета на селекционера на женския национален отбор Георги Божков за представянето на тима за 2014 г.


УС обявява конкурс по документи за старши треньори на НО за подрастващи - мъжка и женска част (до 16г., до 18г. и до 20г.). Всички кандидати е необходимо да подадат кандидатурите си, вкл. автобиография до 9 март 2015 г. 


По т.2 бяха взети единодушно следните решения: УС приема следното допълнение в ДАП на НБЛ и ДП на БФБ в текстовете, които касаят дисквалифициращо нарушение:


„Не се прилага в случаите на дисквалификация по време на мач за отсъдени две неспортсменски, две технически нарушения или в случаите, когато са дисквалифицирани лица за напускане зоната на резервната скамейка без да участват в сбиването”.