Агенцията по заетостта обявява набиране на кандидати за работа в Германия като „Сътрудник в ресторант”. Кандидатите трябва да имат много добри познания по немски език. Образование в сферата на гастрономията, професионален опит и шофьорска правоспособност са предимства при одобряването на кандидатите.
За свободните работни места могат да кандидатстват и ученици от езикови и професионални гимназии, навършили 18 год., които имат желание да работят два месеца през лятната ваканция в Германия – през юли и август. Учениците представят СV на немски език и кратко писмо с указване на месеците, в които могат да работят през ваканцията.
Кандидатите, които не са учащи, трябва да представят автобиография, мотивационно писмо и документ за завършено образование, съобщават от Бюрото по труда. Крайният срок за подаване на документите е 28 февруари 2012 година.
Документите за кандидатстване се изпращат по пощата, представят се лично или се изпращат по електронна поща до:
Десислава Цанкова
Адрес: София 1000
бул. „Дондуков” № 3
e-mail: D.Tzankova@az.government.bg

Агенцията по заетостта набира и професионални строителни работници /кофражисти, арматуристи, специалисти по керамични облицовки на подове и стени, мазачи/  за временна заетост в Израел. Максималният срок на заетостта на наетите работници е 3.5 години, считано от датата на първото им влизане в Израел. Заетостта ще започне не по-късно от 01.04.2012 г.
Кандидатите трябва да имат най-малко пет години доказан трудов стаж в съответната област.
Крайният срок за подаване на документите /заявление за кандидатстване по образец, копия от документ за завършено образование и трудовата книжка, заверени в Бюрото по труда, и копие от лична карта/ е 20 февруари 2012 год.

Допълнителна информация по двете оферти може да получите в Дирекция „Бюро по труда” - Ботевград.