Излезе от печат автобиографична книга „В галоп през годините” на Кера Михайлова, дългогодишен председател на Профсъюзите в Ботевград. Тя съдържа две части – „Кера за своя живот и за Ботевград” и „Колеги, приятели и общественици за Кера”. В книгата са поместени снимки, запечатали интересни моменти от миналото на известната, уважавана и обичана наша съгражданка.

Кера Михайлова е родена в село Голяма Желязна, Троянско. Израства  в семейство на земеделски работници. Завършва гимназия в Троян, а след това медицински институт за фелдшери във Велико Търново. Работи по разпределение в Луковит. През 1956 година идва в Ботевград. Тук работи като помощник-епидемиолог и инспектор по хигиена на храненото. През 1969 год. започва работа в Профсъюзите. Ежедневието й е динамично, изпълнено с много прояви. С човещината си, с готовността си да помага на другите и със своята общителност печели много приятели, които я наричат „мама Кера”.
Като дългогодишен председател на Профсъюзите в Ботевград, Кера Михайлова има заслуги за създаване на самодейни колективи и развитие на културата, за изграждане на международно сътрудничество с град Саранск, Република Мордовия, и други дейности. Носител е на редица отличия, сред които орден "Кирил и Методий" - I степен. 

И днес – на достолепна възраст, Кера Михайлова е изключително деен човек. Членува в Клуба на бившите здравни работници. Отделя много време за любимите си занимания – бране на гъби и билки, приготвяне на сушени плодове в големи количества, които пакетира и раздава на членовете от Клуба.  
На 9-ти март 2011 год. Кера Михайлова навърши 80-годишен юбилей. Това стана повод за издаване на книгата „В галоп през годините”. Тя излезе от печат с финансовата подкрепа на Община Ботевград. Представянето й ще се състои във вторник /24 януари/ от 17.30 часа в читалище „Христо Ботев”.