Напълно обновеният малък салон на читалище „Христо Ботев” се оказа недостатъчен да побере многобройната публика, дошла да уважи представянето на книгата „В галоп през годините” на Кера Михайлова. Сред гостите бяха кметът Георги Георгиев, неговите заместници, председателят на общинския съвет Йорданка Лалчева, общински съветници, секретарят на общината Цеца Иванова, главния редактор на книгата Стефан Георгиев, общественици, бивши колеги и добри приятели на авторката.
Програмата по представянето започна с откъси от книгата. На фона на песента „Ако си дал” на Емил Димитров бе показан богат снимков материал от личния архив на Кера Михайлова. След това беше дадена думата за изказвания и поздравления от страна на присъстващите.

„Книгата не е само автобиографична. Голямата информация от имена и дейности я превръщат в книга за човещината. Кера пише за хубави дела и за хората с доброта. Тя не е охулила никого, както правят редица автори в днешни дни”, каза редакторът Стефан Георгиев. Последваха изказвания на много приятели и колеги на Кера Михайлова. Те споделиха, че тя е добронамерен и благороден човек, оставил трайна следа в развитието на нашия край и хубави спомени у тях.

„Ще присъединим Кера Михайлова към Клуб на краеведите, защото книгата, която тя написа е с краеведско съдържание. Аз подготвям една книга за десетте най-забележителни жени на Ботевград. С нея сме разговаряли по този въпрос, дори съм записала много хубави спомени. И ако има жена, която е отдала най-много на обществения живот в Ботевград, за мен това е г-жа Кера Михайлова. Поздравявам я от все сърце. В книгата много ми хареса главата „Ботевград ме прие бащински”, каза заслужилият краевед Симеонка Влайкова.

За дирителската си дейност Кера Михайлова получи поздравителен адрес от директора на Историческия музей Тодорка Коцева.

Поздравление към авторката на книгата поднесе и кметът Георги Георгиев. „Не се обръщам към Кера Михайлова с „мама Кера” или „Кераца”, както всичките й приятели я наричат, а с г-жа Михайлова, защото, когато я видя пред себе си, респектът ми към нея надделява. Не са много човеците на територията на нашата община, които, като г-жа Михайлова, могат да съберат целия елит на нашия град, градил в годините назад Ботевградска община и в духовно, и в материално отношение, каза той. –Ще продължаваме да се учим от Кера Михайлова на търпимост и най-вече на това как трябва да се прощават грешки – качество, което тя много добре владее”, допълни градоначалникът. Той обяви, че личният му подарък към Кера Михайлова е два билета за 14- дневно околосветско пътуване по маршрут, който тя си избере. Вторият билет е предназначен за една от приятелките й, за да не пътува сама.

Кера Михайлова поучи много цветя и подаръци от приятелите си. Тя благодари на издателя на книгата, на организаторите на премиерата и на всички присъстващи, че са отделили време да се докоснат до нейния живот.  

Книгата "В галоп през годините" излезе от печат по повод 80-годишния юбилей на Кера Михайлова, дългогодишен прдседател на Профсъюзите в Ботевград.