Днес изказването на министър Цветан Цветанов по телевизия BTV буквално ни взриви. Той каза, че заподозрените за надписите в Скравена направили самопризнания и чак няколко дни след това били подадени жалби, че е упражнено полицейско насилие.
Това не е вярно. Жалбата беше подадена още същия ден, след като синът ми Петер излезе от управлението в Ботевград и видяхме следите по тялото му. Още същата вечер го закарахме в “Пирогов”, където му направиха преглед – той беше с тахикардия – 127 удара в минута, което е отразено в медицинското. На следващия ден беше прегледан и в съдебна медицина, където установиха, че нараняванията по тялото му са от електрошокова полицейска палка. Това го казаха лекари-специалисти, а не ние.
А що се отнася до медийните ни изяви – ние се отказахме тогава да говорим пред медиите, защото се разбрахме с началника на полицията в Ботевград да изчакаме резултата от разследването на случая. Докато ние чакахме обаче, оказа се, че министър Цветанов представи случая в съвсем друга светлина.
Синът ми е 12-ти клас. Същата вечер, когато къщите в Скравена бяха изрисувани, той си беше у дома. Бил е принуден да направи самопризнанията с насилие. Парадоксалното е, че той самият мечтаеше да стане полицай…
Не сме искали да съдим МВР. Подадохме жалбата до министър Цветанов, за да разбере какви служители има по места. Не сме искали даже и наказание, а само извинение от виновните лица”. Това заяви по телефона пред наш репортер майката на 18-годишния Петер, който е един от заподозрените за надписите “Смърт на селяните” в Скравена.
Семейство Ани и Цветан Иванови са от Ботевград, но от няколко години живеят в София