Полицаят Пламен Николов да бъде уволнен дисциплинарно заради упражнено насилие при разследването на случая с надписите в Скравена. Такова предложение са направили от временната анкетна комисия към народното събрание до министър Цветан Цветанов. „Установена е вина на един от служителите на МВР. Предложено е на министъра на това лице да бъде наложено дисциплинарно наказание „уволнение”. Лицето е минало на полиграф, на който се е провалил. В беседата, проведена с него в Института по психология, е признал, че е нанесъл удари на момчетата с ръка.

Не са установени данни, че са нанасяли удари с твърди предмети. На това изследване са минали всички лица, които са работили по този случай. По отношение на тях не е установена вина, че са участвали в извършването на това деяние“, обясни председателят на анкетната комисия Красимир Ципов, цитиран от сайта fakti.bg.

Според източници на botevgrad.com за уволнение е предложен Пламен Николов.

Шефът на ботевградската полиция Христо Христов ще получи наказание за неупражнен контрол, както и  прекият началник на служителите, които са работили оп случая.

От анкетната комисия предлагат в закона за МВР да се направят промени, които да позволяват провеждането на повече психотестове на полицаите, като целта е да се избегнат случаите на полицейско насилие.