МВР като стил трябва да забрави превишаването на правомощията, които имат в една такава акция. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след първата си среща с президента Росен Плевнелиев и в отговор на въпрос за случая в Мировяне.

„Изпълниха моята воля, наказаха тежко участниците в тази акция. Надявам се, че министър Цветанов ме е разбрал правилно, че това не може да бъде стил и действие на МВР и че в подобен следващ случай действително трябва да си отидат и големи началници от министерството”, заяви премиерът. Борисов каза, че вчера се е срещнал с всички служители на МВР, които са участвали в акцията в Мировяне. „Грубо превишаване на правата. Аз съм ги санкционирал многократно”, заяви министър-председателят.

„МВР като стил трябва да забрави превишаването на правомощията, които имат в една такава акция. Има двама униформени полицаи, отиват и провеждат проверката. И с това се приключва цялото мероприятие”, каза премиерът. По отношение на наказанията за случая в Мировяне Борисов заяви, че е отстранен началникът на полицейското управление, който съответства по ранг на директор на полицията в един областен град.