Мартин Шулц беше избран и с гласовете на евродепутатите на ПП „ГЕРБ", но изборът му няма нищо общо със Сергей Станишев. Това е президента на ЕП в момента.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в 45-минутно интервю за Илиана Беновска и Радио „К2". Аз уважавам своите противници и след като е оглавил БСП и ПЕС, уважавам неговите качества, възможности и това, което има. А иначе като противник Станишев досега съм го побеждавал на толкова избора поред. Пожелавам му много успехи за напред, на европейското поприще и в България, но не мога да се съглася с него, когато изопачава по безобразен начин фактите на неговото управление, каза още премиерът.

За парите от субсидията Борисов заяви: "Всичко, което е свързано с партията, с нейното счетоводство, финанси, управление, с нотариално пълномощно съм го прехвърлил на вицепрезидента и зам.-председателя на партия ГЕРБ - колегата Цветанов. Не знам дали дава по 5 000 лева месечно от субсидията на независимите депутати, които ни подкрепят. "

Министър-председателят коментира и отношенията си с вицепремиера Цветанов:"Не тлее ли напрежение между мен и Цветанов - имам му пълно доверие".