Композиторът Стефан Димитров, председател на Академията на „Българската песен на Евровизия 2012", обяви песента на ДесиСлава, като класирана на първо място от професионалното жури.

Затова напоследък все по-усилено да се говори, че Деси отива на финала за избор на българската песен за Евровизия 2012. Парчето й -  Love Is Alive, грабна и  първото място в гласуването с есемеси на зрителите, пише kliuki.bg.

Недоверчиви наблюдатели на ставащото зашушукаха, че се заформя нов скандал с конкурса. Има нагласен победител и това е именно ДесиСлава. Те предполагат, че певицата е наясно с това, дори е инструктирана как да се държи. Тя го дава скромно, непринудено и съвсем обрано и лаконично.

Изказване на Борислав Миланов в защита на певицата потвърди подозренията, че има нещо нагласено - „Песента на ДесиСлава не е попфолк и всеки, който разбира от музика, може да чуе, че тя не е една попфолк певица, а изключително талантлив творец. Иска ми се да спрат завистливите подмятания, защото съм сигурен, че ДесиСлава би представила България достойно."

Българският финал на "Евровизия 2012" е на 29 февруари. На него ще се явят общо 12 изпълнители. Освен Деси, на финала, ще се изяви и друга нейна колежка от попфолк жанра - Софи Маринова. Жребеят вече определи, че ДесиСлава ще пее пета по ред, а Софи - девета.