Тази вечер в зала 1 на НДК е финалът на конкурса за българската песен на конкурса "Евровизия".

12 песни ще прозвучат в голямата битка за спечелване симпатиите на зрителите, които с телефонен вот ще определят коя композиция ще представи България в "Евровизия" в Белград през май.

След представянето на последната песен, в продължение само на 10 минути, зрителите ще могат да гласуват чрез обаждания и sms-и и ще определят песента победител.

Сред песните на финала са "Sogno" на Георги Христов и Джани Фиорелино ", на финала се представят още Деси Добрева с песента "Strong", Невена Цонева с "Не изчезвай", Дани Милев - "Светлината и мрака", групите "Те" с песента "Тази вечер" и "Deep zone project" с "DJ, take me away", Николай Манолов - "По-добре" и др.

Специални гости на шоуто ще бъдат Елица Тодорова и Стоян Янкулов, които представяха страната ни на конкурса миналата година и песента им "Вода" се класира на престижното пето място.

В спектакъла ще участват и Руслана от Украйна, победителка в "Евровизия 2004", чернокожата техно-поп US звезда Майк Джонсън от "2-4 Family", както и Лили Иванова.

Майк Джонсън ще представи световните си хитове "Stay" и "Lean on me". Той е решил имено в България да се раздели с любимата си апаратура "EMU Planet Phat", с която всъщност са създадени легендарните хитове "Stay" и "Lean on me" през 1998 и 1999 г.

Джонсън много внимателно до момента следи конкурса за победител на "Евровизия" за България, но сам ще избере своя фаворит, на когото ще подари култовата си апаратура с личен автограф.