Непочистените пътища до махалите в Боженица и Липница затрудняват доставките на хляб и други продукти от първа необходимост за хората, които живеят там. Това каза пред наш репортер Николай Наков, шофьор към ботевградската фирма „Молтен”. „В продължение на 11 години обслужвам този район, но положението никога не е било толкова трагично. Пътищата до селата и основните улици в населените места се почистват редовно. Махалите обаче остават откъснати. Пътищата до тях са труднопроходими, а там живеят възрастни хора, на които два пъти в седмицата доставям хляб и други хранителни продукти. Те излизат в определен час, за да ме чакат. В съботния ден обаче не можах да „преборя” снега до махалите Дилковци и Герановци. Закъсах с буса и ми трябваше помощ. Но тъй като няма обхват в този район, не можах да се свържа с никого. Опитите ми да се справя сам със ситуацията продължиха повече от три часа. Накрая успях да установя връзка с кметицата на Липница и хлябът беше доставен на хората с помощта на снегорина”, разказа Николай Наков.

Кметицата на Липница потвърди, че пътищата до махалите не се почистват. 

„Проблемът е, че с наличната техника на фирмата, която отговаря за снегопочистването, трудно може да се почистят добре пътищата до махалите. За тези места е необходим верижен трактор. Тази сутрин доставката на хляб бе изпълнена благополучно, но се появи проблем с доставката на храна за животните до махала Големо усое. Собственикът на овцефермата Мико Миков е направил поръчка за храна на агнетата. Тя се намира в кметството и търся начин да я придвижа до мястото. Имах обещанието на коняри, че ще помогнат, но все още не са дошли. Няма как да ги задължа да помогнат или пък да им търся отговорност, защото не им се плаща. Продължавам да търся решение на проблема”, каза в отговор Йотка Йотова, кметски наместник на Липница.

Кметският наместник на Боженица Георги Василев обясни пред наш репортер, че снегопочистващите машини не могат да стигнат до махалите, до които няма асфалтирани пътища. По негови думи хората, живеещи там, не се затрудняват да слязат до селото за продукти.