Преди мача Левски - Балкан в малката зала на "Арена Армеец" Софийската Аматьорска Баскетболна Лига организира "Мач на Звездите", в който участие взеха най-добрите баскетболисти от сезон 2010/11. Двубоят бе с изцяло благотворителна насоченост, като целта бе да се съберат пари за лечението на нашия колега, приятел и треньор на шампиона в лигата Манянас - Рачо Колев, който страда от рядката еритроцитна левкемия, която засяга червените кръвни телца.

Отборите бяха разделени на "Бели" воден от треньорския тандем Георги Брестнички - Станимир Стоянов  и "Тъмни" с треньор Мануел Марков, като в крайна сметка, двубоят завърши наравно - 85:85. В състава на "тъмните" бяха двама от аматьорския Балкан - Иван Гавалюгов, който отбеляза първия кош, и Христо Гергов, овладял първата борба в този благотворителен мач. В самия край на срещата кош отбеляза и синът на Иван Гавалюгов - малкият Сашко.

Освен най-добрите играчи от изминалия сезон в САБЛ, двата отбора бяха подсилени от хип-хоп изпълнителя Спенс и Найден Найденов-Нед.

След приключването на двубоя стана ясно, че са събрани общо 1267 лв., които ще бъдат внесени по сметките на Рачо и майка му в най-кратки срокове и ще се прибавят към събраните до този момент средства.

Странното в случая е, че независимо от благородната кауза, към която се присъедини и хип-хоп звездата Спенс, ръководството на „Арена Армеец” категорично е отказало да поеме разноските на залата за провеждането на двубоя. Това  принуди организаторите на събитието да броят 300 лв. за наем на съоръжението, като за целта всеки един състезател даде 20 лева.

Снимка: sportal.bg