Ако мъжът ви се прибере у дома с букет цветя, има причина да го прави, смятат 2/3 от жените, които са подозрителни към романтичните жестове на половинките си, показва ново проучване.

Прекалено милото държание е признак, че нещо не е наред, споделят дамите, участвали в анкетата. Всяка жена мечтае за романтичен жест от приятеля си, но когато той реши да я изненада, поведението му моментално се поставя под въпрос.

Изследователите установили, че 2/3 от жените приемат подарения букет без повод за подозрителен и веднага решават, че нещо не е наред. Неочаквана закуска в леглото е събота сутрин или романтична вечеря извън дома поражда съмнителни мисли в женската глава.

"Най-малката промяна в мъжкото поведение кара жените да се притеснят", обясни Луиз Томсън, водещ автор на проучването. Дори обикновена домакинска помощ буди съмнения, че мъжът крие нещо или се опитва да се реваншира за някоя своя постъпка. Психолозите съветват жените да не гледат под лупа всяка крачка или мил жест на своя партньор, а да се наслаждават на приятните изненади, които им поднася.