Ботевградчанинът Радослав Христов е председател на Клуба на завършилите стаж млади роми в Народното събрание. Клубът е създаден по инициатива на Институт „Отворено общество”, София, с чиято подкрепа се реализира Стажантската програма за млади роми в Парламента. Програмата се осъществява и с подкрепата на Националния демократически институт на САЩ.  На 6 февруари тази година тя стартира за пети път. Началото на Програмата обявиха председателят на Народното събрание Цецка Цачева и посланикът на САЩ в България Н.Пр.Джеймс Уорлик. Тя ще продължи два месеца. Основната цел на стажантската програма е да запознае младите хора от ромския етнос с дейността на Парламента в пленарна зала, в постоянните комисии, както и с работата на парламентарната администрация. До момента участие в програмата са взели 40 млади роми от цяла България. Сред тях е и Радослав Христов, който е икономист по образование и работи като главен специалист по интеграция на етносите в община Ботевград.
Като председател на Клуба на завършилите стаж млади роми в Народното събрание той присъства на откриването на Петата стажантска програма.

„Това е едно  сериозно отношение и  ангажимент от страна на тази висша  институция,  която винаги се е  обръщала  с лице към проблемите на ромската общност и младата ромска интелигенция на България, Смятам, че подкрепата на Парламента ще допринесе за един по-успешен процес на интеграция.
Надяваме се това да продължи като добра практика и в бъдеще, което ще е от полза на всички.
Пожелавам успех на всички настоящи стажанти. Разбира се, ако те пожелаят да попълнят редиците на нашия клуб след приключването на стажа си, са добре дошли. Членовете на клуба ще вземат активно участие в различни прояви с национално и местно значение”, каза Радослав Христов пред наш репортер.