Странни птици стопанисват язовирите у нас. Един от тях се оказа не кой да е а Милко Калайджиев. Чалгаджията притежава водоем именно в най-критичната точка на бедствието - Хасковска област - съобщава „Уикенд".

Мустакатият колорит мълчи за това как точно се е сдобил с концесия за язовира и какво разбира от тази дейност. Според мълвата в региона Милко бил доста близък на местните управници, които веселил по банкети. Без конкурс, на принципа „наш човек", Калайджиев взел концесията. Според запознати Милко плащал повече от символична сума - нещо от порядъка на 1000 лв на година. Пари, които си връща за няколко дни, а язовирът е цели 33 дка.


„Да ви кажа честно, не съм спечелил кой знае какво. От 2 години го държа, синът на Нончо Воденичаров, бог да го прости, ми помогна да го взема. 200 страници документация попълвах" - обяснява Калайджиев. Иначе изпълнителят демонстрира загриженост. Обезпокоен от бедственото положение в Хасковска област, той твърди, че ежеминутно следи ситуацията с язовира си, който се намира в засегнатия район.