Тази сутрин в ОУ „Васил Левски” бе открита десетдневка, посветена на патрона на училището. Тя започна с поетично-музикална програма, която се състоя във фоайето на учебното заведение.
В рамките на десетдневката ще има различни прояви, обединени под мотото „С името на патрона”. Учениците от начален етап ще участва в редица състезания: рецитиране на стихотворение, надпяване, краснопис, математика, „Бързи и ловки”. Учениците от прогимназиален етап ще обновят кътовете за Левски в класните стаи, ще пишат есета и ще рецитират стихове, посветени на Апостола, ще участват в спортни надпревари в часовете по физическо възпитание. Във всеки клас ще има съревнование под наслов „Със знания и без слаби оценки”. Това съобщи директорът на учебното заведение Петко Маринов. Той обяви, че десетдневката ще приключи с церемония по награждаване на победителите.
Възпитаниците и учителите на ОУ „Васил Левски” ще се включат и във възпоменателното честване на 139 години от обесването на Апостола, което се организира от Община Ботевград. То ще се проведе на 17 февруари от 12 часа пред паметника на Дякона в центъра на града. Половин час по-късно в църквата „Свето Възнесение Господне” ще започне панихида в памет на Левски и сподвижниците му от нашия край. По традиция службата се организира от дружество "Орханиец".