Британски студент беше осъден на 8 месеца затвор, заради хакерски пробив във Facebook. 26-годишният Глен Мангхам е извършил сериозна атака срещу социалната мрежа, с риск от катастрофални последствия, е съдебното заключение.Разследването на действията на Мангхам във Facebook е струвало на власите около 200 хиляди долара, предаде Ройтерс. Студентът е успял да проникне в затворени ресурси на мрежата през пролетта на 2011 г. Твърди се, че хакерът е осъществил достъпа от домашния си компютър в Йорк. Координирани действия на ФБР и Скотланд Ярд са довели до залавянето му през юни м.г.

Глен Мангхам твърди, че в действията си не е влагал зла умисъл, а просто е искал да помогне на Facebook, като разкрие проблеми в сигурността на мрежата.

Хакерът признава също, че по-рано е извършил подобен пробив в системата на Yahoo и е казал за откритата уязвимост на администраторите на сайта.

Съдът обаче не приема тези доводи на младежа. Хората трябва да разбират колко сериозни могат да бъдат последствията от техните действия по хакване на сайтове като Facebook, аргументира се съдът при определяне на наказанието.