Със своя заповед министър-председателят Бойко Борисов освободи днес от поста заместник-министър на здравеопазването Гергана Павлова. Решението на премиера е по собствено усмотрение. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Гергана Павлова беше сочена за вероятен наследник на подалата оставка като управител на НЗОК д-р Нели Нешева. Павлова е дипломиран икономист. В периода 2000-2004 г. последователно заема длъжностите Регионален мениджър продажби и Национален мениджър продажби „Аптечен пазар” в „Санита Трейдинг” АД, дистрибутор на лекарствени продукти и медицински консумативи.

От 2004 до 2008 г. работи като Мениджър продажби „Аптечен пазар” и в последствие мениджър връзки с клиенти и оперативна дейност в „Софарма Трейдинг” АД, национален дистрибутор на лекарствени и нелекарствени продукти и медицински консумативи.

Именно заради връзките си със Софарма се появиха спекулации, че Огнян Донев иска да прокара назначението й в НЗОК непосредствено преди преговорите за цените на лекарствата, покривани от НЗОК. Самият Донев отрече да си спомня коя е Гергана Павлова.