Бъдещето на испанската звезда Пау Гасол остава неясно и все още съществува немалък шанс той да бъде трансфериран от ЛА Лейкърс до 15 март, когато могат да се правят сделки в НБА.

Ситуацията около баскетболиста ядоса дори суперзвездата Коби Брайънт, който си позволи публично да негодува срещу ръководството заради слуховете, които пращат Гасол в други отбори.

Явно обаче в тях има нещо вярно, защото генералният мениджър на Езерняците Мич Купчак отказа да гарантира, че испанецът ще остане в отбора.

“Като бивш играч напълно разбирам как слуховете за трансфер се отразяват върху нервите на един баскетболист. От друга страна, като генерален мениджър на ЛА Лейкърс моята отговорност пред ръководството и феновете е да направя отбора по-силен в бъдеще” категоричен бе Купчак.

Гасол има средно по 16,6 точки и 10,7 борби през сезона и спадът в някои от показателите му, му попречи да бъде избран за Мача на Звездите в края на тази седмица.

Езерняците са колебливи в представянето си досега и с баланс 19-13, като особено като гости допуснаха разочароващи поражения. Тимът отдавна иска да се подсили с Дуайт Хауърд от Орландо, но засега все още не е постигнато споразумение с Меджик.