Европейският клубен шампион по баскетбол Панатинайкос се класира за 1/4 финалите на Евролигата, въпреки че  падна у дома от Емпорио Армани с 58:67.

Италианците трябваше да бият с 21 точки, за да запазят шансовете си, което реално нямаше как да се случи, въпреки че те положиха усилия и най-малкото победиха в Атина, което не е лесно да се направи.

В последния си мач от групата Детелините ще играят в Казан с Уникс, като победа на руснаците ще им осигури първото място в групата. Ако загубят обаче, а Фенербахче бие в Милано, те ще отпаднат от турнира.

Турският състав остана в битката след драматичен успех у дома над Уникс с 94:87 след продължение. Фенерите наваксаха 13 точки пасив в последната четвърт и Роко Укич прави двубоя в добавено време със сирената, в което бе изкована и победата.

Барселона и Макаби Електра също се класираха от своята група. Каталунците биха като гости Канту с 63:62, за да подобрят баланса си до 5-0 и така помогнаха на израелския тим, който се наложи със 70:66 у дома над Жалгирис, въпреки че изоставаше със 17 точки във втория период.

В последния мач от деня Реал Мадрид нямаше проблеми срещу Уникаха и се наложи с 86:65. Така в последния си мач Кралския клуб трябва да бие в Сиена Монтепаски и да се надява, че Уникаха, който все още е без победа във втората фаза, ще се наложи у дома над Билбао. Баските имат предимство в преките двубои със столичани.