Благой Александров Иванов – Багата е бил намушкан с нож тази нощ, съобщи говорителят на СДВР.

Инцидентът е станал в заведение на ул. „Граф Игнатиев” 12. Пострадали са още двама души - Станой Тодоров и Момчил Кондов. И двамата са 30-годишни и имат криминално минало зад гърба си. Те са се отървали много по-леко от Багата и след преглед са напуснали "Пирогов". Все още няма информация дали и тримата са били мишени на нахлулите в заведението биячи или целта е бил само Благой Иванов.

Благой Александров Иванов – Багата е в много тежко състояние, със свободно проникваща рана под мишницата, която е стигнала до сърцето.

Багата е опериран и се намира в реанимацията на "Пирогов". Състоянието му е тежко и едва след два дни ще стане ясно какъв ще е изхода от операцията. "Ако успеем да запазим състоянието му стабилно, ще живее. Ако не - не можем да прогнозираме", обясниха от "Пирогов". От там отказват да дават подробна информация, аргументирайки се с наложена им от полицията забрана.

Група от около 8 души с палки се е нахвърлила върху компанията, в която е бил Багата, съобщиха още от СДВР. В 5.10 тази сутрин е получен сигнал от "Пирогов" за настанен пациент Благой Александров Иванов, 25-годишен, със свободно проникваща рана.

Другите двама пострадали са 30-годишни, като и двамата са криминално проявени.

В заведението са нахлули 7-8 души, които са били с палки, нахвърлили са се върху компанията. В мелето е пострадал и Багата. Употребено е било доста голямо количество алкохол. От полицията казаха, че са установени тези, които са били в заведението. Тепърва предстои те да бъдат разпитани за това какво се е случило, как точно е станало, за какво е възникнала свадата. Самият инцидент е станал за много кратко време.

Досъдебното производство се води в 1 РПУ, група от СДВР е извършила огледа.