У нас се дискриминират българите за сметка на циганите, заяви на пресконференция зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Никъде в стратегията за интеграция, която наскоро беше обсъждана в НС няма държавна воля за премахване на незаконни постройки в гетата.

В кв. Орландовци, общинската администрация е изпратила писма до българските граждани да си премахнат доброволно гаражните клетки, при положение, че на 100 метра има цяло гето. Гаражите обаче пазят колите от посегателствата на циганите, категорични са воеводите.

На семействата от цигански произход се предвижда да се плащат таксите за детска градина. Ангел Джамбазки цитира и доклад, в който е написано, че има напрежение не само между самите роми, но и между роми и нероми. В моята лична карта не пише, че съм нером, а българин, категоричен е зам.-председателят на ВМРО. Ако наричаме циганите роми, а нас самите нероми няма да решим проблемите си.

Стратегиите писани в парламента се доказват като неефективни. Те нямат никакви положителни последици, тъй като циганите не живеят по-добре. Народното събрание не трябва да се занимава с подобни неща, а да възложи на МС да изработи политика към това малцинство. Задължително условие за вписването на циганите е незабавно отнемане на родителските права на хора, които изоставят децата си, необходимо е въвеждането на трудова повинност, предлагат воеводите.