Две групи от български и ромски произход се биха в село Каблешково, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Добрич.

Малко след полунощ вчера на телефон 112 е получено съобщение за скандал в село Каблешково, прераснал в сбиване между две компании. Незабавно на място на инцидента е изпратена, наличната дежурна оперативна група от служители на РУП-Тервел. Своевременното идване на полицейските служители, отрезвило двете групи и конфликтът бил преустановен.

В хода на изясняване на ситуацията е установено, че около полунощ група граждани от български произход, след употреба на алкохол, решават да потърсят обяснение от друга група граждани от ромски произход. Причина за разправата бил по-рано възникнал скандал между близки на двете групи.

Няколко души от български произход влизат в дома на 46-годишния Д.М. от село Каблешково и нанасят побой на него и семейството му. След побоя, агресивната група се отправя към дома на 40-годишния Т.Н от същото село. Пред дома на 40-годишния мъж възниква и сбиването между живущите в къщата и групата. В резултат на това Т.Н. е приет в „Неврохирургия” на МБАЛ Добрич с леки наранявания по главата, без опасност за живота.

Снети са показания от установените лица, имащи отношение към случая. Установени са част от групата на агресорите. Задържани със заповед за полицейско задържане са Е.К. на 25 години от гр. Добрич, И.К. на 30 години от гр. Добрич и Н. Н. на 27години от гр. Тервел.
За да не ескалира напрежението и да не се повтори случаят, в село Каблешково има засилено полицейско присъствие.

Работата по установяване на останалите извършители и изясняване на случая продължава. Образувано е досъдебно производство.