"Министри, заместник-министри, началници на политически кабинети, областни управители и заместник-областни управители трябва да върнат взети бонуси до петък", каза в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов.

Премиерът заяви пред министрите в началото на правителственото заседание, че ако взети бонуси не бъдат върнати или дарени, в понеделник ще внесе структурни промени в кабинета или директно ще уволнява.

"Длъжностните лица министри, заместник-министри, началници на политически кабинети, областни управители и заместник-областни управители в условията на криза няма да вземат допълнителни пари", каза още Борисов.

"Един бонуси, други - ДМС, други - от участие в бордове и така нататък. Тъй като четвъртък и петък съм на Съвет, в петък, като се върна, ще пиша до ДПС, които са ми пратили писмо, кои от този кабинет са вземали такива пари. В петък ви е крайният срок. Повтарям. Тези длъжностни лица, които не са ги върнали или дарили в сметката за болните деца, в понеделник – ако е министър, ще има структурни промени в парламента, ще внеса за смяната му. Ако е заместник-министър, ще го уволня, а ако е началник на политически кабинет и не е уволнен от съответния министър, ще бъде сменен министърът. Тъй като в петък аз ще подпиша писмо-отговор, в което ще кажа, че в този кабинет няма такива хора и всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което не може да се случи, и в понеделник ще направим необходимите промени", каза премиерът пред министрите.

Борисов призова за това и предишния кабинет „които в пъти повече са взели от нас”.