Драматичният инцидент бележи детството на един от най- популярните ни актьори Захари Бахаров.

Едва на 17 години, звездата от „Дзифт" и „Под прикритие" оцелява на косъм във водата на Дунав. Актьорът и баща му Иван Бахаров се преобръщат с моторна яхта в един от най- опасните участъци на реката, в близост до град Лом. Близо пет часа двамата са в неизвестност. Спасителни екипи претърсват огромни участъци, докато ги намерят.

„Това е може би най- болезненият спомен в моя живот. Яхтата просто се удари в един шинел. Преобърнахме се и наистина за малко щяхме да се удавим. Имах чувството, че никога няма да изплуваме с баща ми и да се доберем до сушата. Беше студено, мръсно, гадно. Никога няма да изхвърля този спомен от съзнанието си."

Актьорът споделя, че са оцелели като по чудо. Случайно преминаваща румънска лодка им помага. Часове наред обаче Бахаров и баща му не успяват да се свържат с близките си. През това време майката на известните Явор и Захари, смъртно уплашена, звъни на спасителната служба. Два екипа тръгват да ги търсят. Едва след няколко часа откриват бедстващите.

Инцидентът става централна новина във вечерните новини през 1997 година. Всички телевизионни програми показват премръзнало момче, което години по- късно отново ще е на екран, но вече като звезда. След нещастието Бахаров развива фобия от водата, която преодолява едва наскоро.

Именно мореплаването си остава голямата любов на баща му, който е починал. Пестял всяка стотинка, за да си купи яхта, макар и малка. Преди нелепия инцидент времето, прекарано на семейната лодка, е сред най-хубавите спомени за двамата братя. Макар родителите им да се развеждат, Явор и Захари запазват приятелски отношения с него.

Захари Бахаров намери любовта в лицето на водещата Диана Алексиева, с която са заедно повече от 5 години. Актьорът не крие, че именно Диана му помага най- много, за да преодолее загубата на баща си.