Арестът на 25 хакери от организацията Anonymous в Европа и Южна Америка е станал възможен благодарение на внедрени агенти, се твърди в интернет форум на групата. Арестът не е резултат от техническа способност на полицията или добре премислена стратегия, а се дължи на действията на обикновени доносници.

Агентите вече са проникнали в организацията Anonymous     

Имената на предателите са известни, но от групата не смятат да ги огласяват, за да не съдействат по този начин на Интерпол, съобщава блогът anonopsibero.

Стратегията е известна - полицията внедрява свои агенти, които постепенно печелят доверие, след това излизат със собствени предложения и критикуват предприеманите действия, провокирайки администраторите. Накрая създават собствени общества, събират в тях максимално хора и информация, за да ги използват за шантаж, се казва в съобщението.

В резултат на подобни действия, полицията в няколко страни арестува 25 души, заподозрени в съпричастност към Anonymous. Те са на възраст от 17 до 40 години, от студенти до собственици на малки компании. В отговор пък хакерите атакуваха сайта на Интерпол.