Книгата „Ако сте свършили солта, поканете на трапезата си…перничанин” ще бъде представена на 7 март от 17.30 часа в Исторически музей – Ботевград. Неин автор  е нашата съгражданка Антоанета Владимирова, чийто корен е от Перник.

Първото представяне на книгата се състоя на 17 януари в родния град на авторката. Събитието бе организирано от Клуба на културните дейци и премина при голям успех.

Както вече сме писали, книгата съдържа 22 разказа по действителни случки, оставили траен спомен в сърцето и съзнанието на авторката. Главни герои са нейните баба и дядо по бащина линия, които били изключително духовити, колоритни и мъдри хора. Говорели помежду си на самобитен граовски диалект. Автентичните диалози са пресъздадени с голяма прецизност в книгата. Те са забавни и увличат читателя, откъсвайки го от проблемите и стреса на напрегнатото ежедневие.
Антоанета Богомилова Владимирова е родена в Перник. Възпитаник е на ПГ „Христо Смирненски”, гр. Перник. Завършила е Институт за Културно-просветни кадри в Благоевград. 15 години е била библиотекар в Строителния техникум в родния си град. От 1996 година живее със семейството си в Ботевград. Близо десет години работи като журналист във вестниците „Шанс” и „Правешки глас”. Има редици публикации в регионални и национални печатни и електронни медии. В момента е секретар в ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”.