Общинска читалищна библиотека "Иван Вазов" Ботевград кани жителите и гостите на Ботевград на представянето на книгата на Руслана Димитрова - Съзвездие „Северно сияние“. Събитието ще се състои утре - 7 март (вторник), от 17:30 часа в библиотеката.  


Руслана Димитрова е родена в град София, но в момента живее в село Литаково. Тя  е завършила „Геодезия“ в Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия, след което продължава образованието си в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Библиотечни и информационни науки“. През 2022 година се дипломира в Технически университет - София, специалност „Индустриален мениджмънт“. Работила е 4 години като стюардеса в гражданската авиация. Над 8 години вече се занимава в сферата Управление на качеството в глобални компании като „Интегрейтид Миркоелектроникс“, „Мелексис“ и „Сенсата“.


Книгата „Съзвездие „Северно сияние“ е дебютният й роман. Това е първата книга от колекцията „Съзвездие“, а жанрът е фентъзи. Пречупена през призмата на историята, митологията и щипчица от тайната съставка, наречена „въображение“, цялата сага ще пренапише съдбата на света по неподозиран начин.